Ga verder naar de inhoud

Over OMFS

Mond-, Kaak-, Aangezicht en Hoofd-Hals chirurgie (MKA), in verschillende Europese landen ook wel Cranio-Maxillo-Faciale Chirurgie (CMF) genoemd, is een gespecialiseerd chirurgisch vakgebied dat een uitgebreide academische voorbereiding vereist. In België, net als in veel andere landen, moeten toekomstige MKA-chirurgen een master in zowel geneeskunde als tandheelkunde behalen. Daarna moeten ze een uitgebreid trainingsprogramma volgen om de nodige vaardigheden en kwalificaties te verwerven om hun beroep uit te oefenen als gediplomeerd MKA-chirurg.

Professionele medische vereniging voor Mond-, Kaak-, Aangezicht- en Hoofd-Hals chirurgie

Mond-, Kaak-, Aangezicht- en Hoofd-Hals-chirurgie omvat een breed spectrum van vakkennis en procedures in het hoofd-halsgebied. Onze vereniging fungeert als een verenigd platform dat de complexe aard van ons specialisme erkent en professionals samenbrengt om kennis te delen, expertise uit te wisselen en de toekomst van de MKA-HH chirurgie in België vorm te geven.

Onze missie

Onze missie is om te fungeren als de toonaangevende vereniging die de Belgische MKA-HH chirurgie vertegenwoordigt, waar wetenschappelijk onderzoek en politieke belangenbehartiging samenkomen om uitmuntendheid in alle domeinen van ons vakgebied vorm te geven.

We zetten ons in om kennis te bevorderen, innovatie te stimuleren en te pleiten voor de hoogste normen in patiëntenzorg. Door samen te werken streven we ernaar om wetenschappelijke ontdekkingen te stimuleren, interdisciplinaire samenwerking te bevorderen en beleid te beïnvloeden dat een positieve invloed heeft op de praktijk van MKA- en Hoofd-Hals chirurgie in België.

Onze vereniging is een katalysator voor groei, professionalisme en vooruitgang, en verzekert de voortdurende vooruitgang van ons specialisme en het welzijn van onze patiënten.

Meer lezen

Geschiedenis

Meer info over ons ontstaan en de evolutie van onze specialisatie.

Bestuur & subsecties

Het bestuur van de Belgische Vereniging voor MKA en Hoofd-Hals chirurgie (BVMKA HH) is samengesteld uit twee secties. Enerzijds een…

Subspecialisaties in OMFS

Ontdek waar OMFS over gaat...

Assistentschap

Agenda

De OMFS kalender verzamelt nationale en internationale evenementen in onze sector. 

Over onze partners

De werking van onze vereniging BVMKA-HH zou niet mogelijk zijn zonder de uitstekende samenwerking die we hebben met onze partners, die ons…

Word lid van onze vereniging

Onze partners